Suzuki med flere elektriske nyheter på Tokyo Mobility Show 2023

Suzuki vil være til stede med stor stand på Tokyo Mobility Show 2023. Der vil de blant annet vise frem Suzuki sin aller første elektriske modell – Suzuki eVX.

Tokyo Mobility Show 2023, tidligere Tokyo Motorshow, vil bli avholdt i Japan fra 26. oktober-5. November, og regnes som en av verdens største bilutstillinger. Suzuki vil være på plass med flere nyheter under årets utstilling.  

Suzuki sin stand vil gå under temaet “Answers for Excitement throughout the World”. Bilene og produktene som stilles ut skal vise at Suzuki sammen med sine kunder vil bidra til en karbonnøytral fremtid innen mobilitet. Suzuki vil ikke bare forplikte seg til å oppnå nullutslipp og karbonnøytralitet, men også til å strekke seg enda lenger for å realisere nye fordeler for miljøet og samfunnet som helhet. På standen vil de derfor presentere flere forslag til ulike mobilitetsløsninger som er tilpasset folk sin hverdag.  

Første elektriske modell – Suzuki eVX 4x4 

Suzuki sin største og mest spennende nyhet på utstillingen er elektriske Suzuki eVX 4x4. EVX er første modell ut i Suzuki sin kommende elektriske portefølje.

Suzuki har alltid vært kjent for å levere pålitelige og kvalitetssikre biler med firehjulstrekk, og for mange har elektriske modeller fra Suzuki vært svært etterspurt. 

Suzuki eVX 4x4 er en romslig SUV med tiltalende og sporty design. Det ligger i Suzuki sitt DNA å bygge biler med 4x4, og den nye el-modellen er intet unntak.  

Den elektriske nyheten forventet å ha god rekkevidde, og vil derfor bli et attraktivt valg for norske kunder. Med målene 430 x 180 x 160 har den dimensjoner som en typisk familiebil. 

Flere detaljer om Suzuki eVX 4x4 kommer på et senere tidspunkt.  

Suzuki vil også vise frem en konseptmodell av Suzuki eWX - en liten, men funksjonell og praktisk elbil fullspekket med utstyr. Den har et kompakt ytre, men romslig plass innvendig. Denne bilen representerer et nytt konsept på det europeiske markedet. EWX måler 339 x 147 x 162 cm. Batteri og rekkevidde er tilpasset et urbant bruksmønster. 

Det er ikke kjent når denne modellen vil lanseres i Europa.  


Lars Havre, salgssjef i Suzuki Norge, forteller at det vil komme flere elektriske modeller fra Suzuki i årene fremover. 

- Vi vet mange har ventet lenge på elektriske modeller fra Suzuki, og fabrikken har tatt seg god tid til å utvikle kvalitetssikre modeller. I tillegg til modellene ovenfor jobber Suzuki med flere elbiler, og innen 2030 vil Suzuki lansere en rekke elektriske modeller. Vi gleder oss til å tilby norske kunder elektriske firehjulstrekkere fra Suzuki, sier Havre.  

RSA vil være representert med flere representanter på Tokyo Mobility Show, deriblant administrerende direktør Frank Dunvold. 


Om Suzuki Motor Corporation 

Suzuki Motor Corporation er en av Japans ledende bilprodusenter, og er en av verdens ledende bilmerker. Selskapet produserer 3,5 millioner biler årlig. Produksjonen foregår på egne fabrikker og gjennom en rekke datterselskaper og joint ventures i og utenfor Japan.  

Suzuki ble etablert i 1920 og har hovedkvarter i Hamamatsu iJapan. Toshihiro Suzuki er president i selskapet. 


Om RSA Suzuki i Norge

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og den offisielle distributøren av Suzuki personbiler i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Samarbeidet mellom RSA og Suzuki strekker seg tilbake til 1983, og har i fire tiår levert kvalitetssikre personbiler med firehjulstrekk som DNA.  
 
RSA har et omfattende Suzuki-forhandlernettverk på 75 forhandlere over hele Norge.

04/10/2023 07:48
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.