Suzuki lanserer nå helt nye S-Cross

I dag introduserer Suzuki en helt ny S-Cross. Den helt nye utgaven kombinerer et nytt og dristig SUV-design, kraftige kjøreytelser, mindre forbruk, avanserte sikkerhetsfunksjoner og flere tilkoblingsmuligheter.

S-Cross ble lansert for første gang i 2013, og ble sist oppgradert i 2016. Nå får den sin største oppgradering så langt – i helt ny drakt. Helt nye S-Cross er den siste modellen i SUV 4WD-serien, som Suzuki har utviklet over 50 år.

Nye S-Cross er en ekte SUV med et nytt, dristig design, masse fleksibilitet og høy funksjonalitet. I tillegg er den fullspekket med utstyr. Den leveres både med manuell og automatisk girkasse.

“Dristig, sofistikert og allsidig - helt nye S-Cross er en SUV som leverer et høyt nivå på alle disse tre punktene”, sier sjefsingeniør i Suzuki, Shigeru Aoyama.

En effektiv og kraftfull SUV

Kombinasjonen av bilens 1,4 liter BoosterJet turbomotor og et 48V hybridsystem utgjør sammen en drivstoffvennlig, effektiv, men samtidig kraftfull SUV. Bilen kommer med Suzukis anerkjente firehjulstrekksystem AllGrip Select 4x4, og 4WD-systemet har fire valgbare moduser - auto, sport, snow og lock, for å gi best mulig kjørekontroll under ulike forhold.

På utsiden har S-Cross fått et helt nytt og oppgradert design, og er en ekte og robust SUV fra alle kanter. Ved å heve både fronten og baklyktene har bilen fått et høyere tyngdepunkt, som gir S-Cross en ekte SUV-følelse. Den store, svarte grillen i pianolakk, skarpe frontlykter utstyrt med 3-punkts LED-lys og firkantede hjulbuer både foran og bak forsterker SUV-karakteren ytterliggere.

På innsiden leveres bilens interiør med et tredimensjonalt design som står i stil til den karakteristiske SUV-utformingen. Kupeen er stor og romslig, og gir god plass til fem voksne mennesker. Både forsetene og baksetene er av svært god komfort, og samtlige av bilens seter leveres med justeringsmuligheter for seteryggen.

Den 9-tommers store HD-skjermen inneholder en lang rekke funksjoner, som blant annet stemmegjenkjenning, 360 graders kamera med parkeringsassistent, navigasjon, handsfree og kjøretøysinformasjon. Den kan kobles opp med både Apple CarPlay og Android Auto.
Videre er bilen blant annet utstyrt med 2-sonet klimaanlegg, setevarme, multifunksjonsratt i skinn, DAB+, Hill hold control, 17” aluminiumsfelger og teleskopisk justering av ratt.

I tillegg kan den skilte med klassens største bagasjerom på 440 liter. Den 60:40-delte bakseteryggen gir smart og fleksibel lagring hvis man har behov for enda større bagasjeplass.

Avanserte sikkerhetsfunksjoner

Den helt nye modellen leveres med en fullspekket liste avanserte sikkerhetsfunksjoner. Den inneholder blant annet 360 graders kamera med parkeringsassistent, trafikkskiltgjenkjenning, blindsonevarsling, parkeringssensor både foran og bak, filskifteassistent, Adaptive Cruise Control med stop and go-funksjon, automatisk nødbremsing og varsling om kryssende trafikk ved rygging. Bilens 7 airbager gir god beskyttelse dersom ulykken skulle inntreffe.

“Dette er en robust SUV som passer utmerket til familier som ønsker god plass, mye utstyr og fleksible løsninger. Vi får et stort antall biler allerede før nyttår, så det vil være god tilgang på biler for rask levering”, sier Lars Havre, salgssjef i Suzuki Norge.

Han legger til at de første bilene allerede er ankommet Norge, og at det er mulig å skaffe seg denne allerede før nyttår.

“I en tid hvor flere og flere bilmerker kun tilbyr helelektriske modeller, tror vi S-Cross fyller et stort behov med både firehjulstrekk og automatgir til en folkelig pris – i tillegg kan man kjøre uten rekkeviddeangst med en rekkevidde på opptil 100 mil. Faktum er at Suzuki er en av få tilbydere som leverer firehjulstrekkere med hybrid og automatgir inkludert til under 400.000 kroner. Suzuki har lang erfaring med firehjulstrekk, og vi har opparbeidet en stor kundeportefølje som setter pris på egenskaper som høy bakkeklaring, firehjulstrekk og automatgir til en gunstig pris", uttaler Havre.

Introduksjonspris fra kr. 389.900,- inkludert SafeTech-pakke (verdt kr. 87.000,-) og manuell girkasse.

Fra kr. 409.900,- inkl. automatgir og SafeTech-pakke (verdt kr. 87.000,-)

Disse prisene gjelder biler levert i 2021. Priser for 2022 er ikke klare pga. avgiftsituasjonen.

Se film av S-Cross her. 

25/11/2021 09:15
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.