Rekordsalg for RSA BIL i 2022

Ferske salgstall fra bilåret 2022 er offentliggjort, og RSA BIL ender opp med et fantastisk salgsår. Til sammen har forhandlerkjeden solgt nesten 6.000 biler.

-2022 ble et fantastisk godt år for oss. Vi bikket 5.800 solgte nye og brukte biler, noe vi er utrolig fornøyd med. Vi tror dette er et resultat av at bredden i vår portefølje treffer det norske markedet godt, til fornuftige priser, sier Rune Hegstad, direktør i RSA BIL.

RSA BIL selger i dag nye biler fra Suzuki, Isuzu, Maxus og BYD, i tillegg til å ha stor suksess med salg av bruktbil. De har til sammen 11 butikker rundt om i landet.

Etter at BYD ble en del av RSA BIL med den elektriske 7-seteren BYD Tang SUV i 2021, tok det nye bilmerket Norge virkelig med storm i 2022. Med lanseringen av BYD Atto3 og BYD Han helt på tampen av året, med en real sluttspurt i desember. BYD Han er en elektrisk, sporty og høyteknologisk sedan med ekte luksusfølelse og rekkevidde fra 521-662 km. Den kommer også med 4x4 som standard. BYD Atto3 er en elektrisk og kompakt SUV med moderne uttrykk og en lang utstyrsliste som standard.

Forhåndssalget av begge modellene gikk som varmt hvetebrød etter lanseringen i høst, og kundeleveringene er nå godt i gang.

RSA BIL gjorde det også godt med salget av Suzuki i 2022.

-Det er ingen tvil om at det norske folk vil ha firehjulstrekk. Her er det ingen konkurrenter som kan slå Suzuki på utvalg og pris, sier Hegstad.

Med Maxus tilbyr RSA BIL et stort utvalg både person- og varebiler, og personbilene Euniq5 og Euniq6 bidro godt til at personbilsalget fikk gode resultater i 2022. Euniq6 er en stor elektrisk SUV med klassens største bagasjerom på 754 liter. Euniq5 er en stor MPV som både kan leveres med 6 og 7 seter.

Snart kan man også se Europas første elektriske pickup i RSA BIL sine butikker. Maxus eT90 vil ankomme Norge i løpet av Q1 – en femseters pickup med 1.000 kg nyttelast og 88,5 kWt batterikapasitet. Hegstad forteller at forhåndssalget er godt i gang.

-Interessen rundt Maxus eT90 har vært fantastisk, og vi har en lang liste forhåndsbestillinger – og dette før noen har hatt anledning til å prøvekjøre bilen.

Storsatsing på varebilsenter

I tillegg til å ha stor suksess med salget av personbiler, er RSA BIL også godt i gang med storsatsing på varebilsentre. Alle RSA BIL-butikker har nå etablert egne varebilavdelinger, i tillegg til at RSA BIL Varebilsenter Megastore i oktober åpnet i et 4.000 m2 stort lokale på Ensjø. Dette regnes for å være Europas største varebilsenter.

-Hovedfokuset vårt i varebilsatsingen er ekspertise, bredt utvalg og rask levering. Vi kommer blant annet til å innføre konsepter som 2-timers leveringsgaranti på utvalgte modeller, sier Hegstad.

I varebilsenteret finner man blant annet elektriske varebiler fra Maxus, som har vært på det norske markedet siden 2019. Maxus har på kort tid blitt en solid aktør i Norge, og tilbyr i dag Norges bredeste utvalg av el-varebiler, med et vareromspekter fra 2,2-20 m3.

Pickupen Isuzu D-MAX er også en del av varebil-satsingen til RSA BIL. Isuzu avsluttet året som Norges mest solgte pickup i desember, med en markedsandel på 34%.

Hegstad forteller at alt ligger til rette for at 2023 blir et enda bedre år.

-Med mange biler i bestillinger og mye bilankomster på vei, kombinert med flere lanseringer utover året, har vi stor tro på at 2023 vil bli tidenes RSA BIL-år, avslutter Hegstad.

Om RSA BIL

RSA BIL er en av Norges største bilforhandlerkjeder med 11 butikker, fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Vi forhandler nye biler av merkene Suzuki, Isuzu, Maxus og BYD.
Kjøper du bil hos oss, gjør vi alt vi kan for å etterleve vårt motto; RSA BIL gir deg trygt bilhold.

11/01/2023 09:34
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.