Nå kommer MIFA 9 til Norge

Under IAA-messen i Hannover denne uken viste Maxus frem nye MIFA 9 – en stor, elektrisk og høyteknologisk luksus-MPV. Den leveres med eksklusivt interiør og ekstremt høye spesifikasjoner.

Luksusbilen var en av utstillingens store nyheter, og stjal oppmerksomheten til både journalister og kunder. Bilen er nylig lansert for hjemmemarkedet, og nå kommer den også til Europa.

Dette er første modell bygget på Maxus’ sin nye og fremtidsrettede MIFA-plattform – en fleksibel plattform som muliggjør elektrifisering på tvers av ulike kjøretøytyper.


Kommer til Norge i år

MIFA 9 er en stor familiebil i full størrelse (5270mm lang, 2000mm bred og 1840mm høy) og leverer derfor svært god plass. Den vil tilbys som både syv- og åtteseter, litt avhengig av hvilken utgave man velger. Den vil også bli tilgjengelig som 2-seters varebil på det norske markedet.

Den 90 kWt store batteripakken gir 440-595 km (WLTP kombinert/city) oppgitt rekkevidde.

Bernhard Jahnsen, salgssjef i Maxus Norge, bekrefter at MIFA 9 kommer til Norge i løpet av året.

-Vi gleder oss til å utvide vårt Maxus-sortiment ytterligere med MIFA 9. Takket være at morselskapet SAIC Motors er et meget stort selskap og har høy produksjonskapasitet, har vi et stort antall biler på vei inn. Vi vil derfor være leveringsdyktige allerede i år. Dette er en perfekt familiebil for de som ønsker god plass og “luksusfølelse” på kjøreturen. Dette er også en utmerket bil for taxi-næringen, da du faktisk får ca. 60 mil rekkevidde for bykjøring, sier han.

Spekket med eksklusive detaljer

På utsiden har bilens et skarpt og futuristisk uttrykk, noe som følges opp på innsiden av bilen. Interiøret er spekket med eksklusive detaljer, teknologi og underholdningsutstyr. Ved utvikling av MIFA 9 var målet å skape en høyteknologisk og luksuriøs atmosfære, og gi en interaktiv opplevelse med blant annet flere integrerte skjermer rundt om i bilen.

Setene på første og andre rad har elektriske justeringer, ventilering og oppvarming. Og ikke nok med det – setene vil også få massasjefunksjon, slik at man kan nyte en avslappet og behagelig kjøretur.

Passasjerer på andre rad vil kunne nyte tilbakelente individuelle seter med justerbare benstøtter og et digitalt kontrollpanel på armlenene. Setene på andre og tredje rad kan skyves helt frem for å frigjøre bagasjeplass.

Varebil-utgaven vil bli tilgjengelig med 2 seter og inntil 4 m3 varerom.

- MIFA 9 som varebil er perfekt for de som ønsker en el-varebil med et høyt spesifikasjonsnivå og høy komfort, sier Jahnsen.

RSA vil også lansere bilen i Sverige, Danmark, Finland, Polen og Island.

Prisene bekreftes senere.


Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et person- varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2021 solgte de hele 5,8 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. RSA er i dag importør av Maxus til Norge, Sverige, Danmark, Finland, Polen, Island, Færøyene og Grønland.

20/09/2022 08:00
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.