Nå er BYD Atto3 i Norge – leveringsklar i år

Tidligere i høst kunngjorde BYD Norge at personbilsortimentet utvides med to nye modeller denne høsten - BYD Han 4x4 og BYD Atto3. Sistnevnte er nå på plass hos samtlige av BYD Norge sine 53 forhandlere, og kan leveres til kunder allerede i år.

Forrige uke viste BYD frem nye BYD Atto3 på Paris Motor Show, og nå er det norske kunder sin tur til å oppleve den elektriske SUV-en.

Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge, forteller at den elektriske familie-SUV-en nå er på plass i Norge.

-Endelig har de første bilene ankommet Norge, og samtlige av våre forhandlere har nå mottatt demobil. Dette betyr at Atto3 nå kan prøvekjøres over hele landet, sier Christensen.Familie-SUV med kvalitetsfølelse

BYD Atto3 er en mellomklasse familie-SUV med høy kvalitetsfølelse og et svært moderne uttrykk. Atto3 er den første elektriske personbilen bygget på BYD sin nyutviklede e-Platform 3.0. Den er spesialdesignet for høy-ytelse el-bil med fire betydelige fordeler: intelligens, effektivitet, sikkerhet og estetikk.

Den nye SUV-en kommer med 60,5 kW-batteripakke, som gir rekkevidde fra 420-565 km (WLTP kombinert/urban). Ladeeffekten er opptil hele 11 kW på hjemmelading. Bilen kan hurtiglades fra 30-80% på 29 minutter med CCS-tilkobling.

Batteripakken består av BYD sin egenutviklede Blade-teknologi, som regnes for å være et av bransjens sikreste elbil-batterier. På grunn av sin struktur økes plassutnyttelsen av batteripakken med over 50% sammenlignet med konvensjonelle litium-jernfosfat-batterier. I tillegg er batteriet koboltfritt.

BYD Atto3 kommer med varmepumpe som standard. Dette er bransjens første direkte kjøle- og varmesystem for batterier som øker den termiske effektiviteten med opptil 20% om vinteren. Det innovative systemet utnytter restvarmen fra omgivelsene, drivverket, kupeen og til og med batteriene. Intelligent termisk styring for kalde og nordiske forhold muliggjør en god rekkevidde ved lave temperaturer.

Med andre ord - denne egner seg godt for norske forhold.Høyt utstyrsnivå

BYD Atto3 måler 4.455 mm i lengde og 2.050 mm bred (med sidespeil utfoldet), og har en akselavstand på 2.720 mm som er optimalisert for plass og komfort.

Designet er utformet av den verdenskjente designeren Wolfgang Egger, som også har designet BYD Tang. BYD forteller at de har hatt europeiske kunder i tankene under designprosessen, noe som kommer tydelig frem både på utsiden og innsiden.

Eksteriøret har et sporty og moderne design. På innsiden har den et ungdommelig og lekent interiør, med et høyt utstyrsnivå som standard. Den leveres blant annet med panorama soltak, 18” felger, multifunksjonelt skinnratt, 360 graders kamera, trådløs mobillading, 3 Isofix-fester, 12,8”roterbar touchscreen og et innovativt infotainment-system. Omgivelsesbelysning med flere fargealternativer skaper den perfekte stemningen. Den leveres også med OTA-funksjon (Over-the-air-oppdatering), som gjør at bilen holder seg hele tiden oppdatert.

Den leveres med sportsseter i vegansk skinn, og har 6-veis elektrisk justering for sjåfør og 4-veis elektriske justering for passasjeren foran. Baksetene kan deles 60:40, slik at bagasjerommet på 440 liter kan utvides til 1138 liter når begge setene er lagt ned.

Sikkerheten er også godt ivaretatt med topp moderne førerassistent- og sikkerhetssystemer. Den leveres blant annet med blindsonevarsling, Adaptive Cruise Control, Intelligent Cruise Control, skiltgjenkjenning, kollisjonsvarsling, parkeringssensorer foran og bak (to foran og fire bak) og Rear Collison Warning.

Sikkerheten ble belønnet med full pott og 5 stjerner i kollisjonstesten Euro NCAP.

BYD Atto3 er tilgjengelig i fargene Surfing Blue, Climbing Grey, Skiing White og Parkour Red.Leveringsklar i år

Christensen forteller at BYD Atto3 er leveringsklar allerede i år.

-Det vil ankomme 700 biler før nyttår, men den siste uken har vi solgt over 500 biler. Dermed lønner det seg å være kjapp hvis man vil ha bilen levert før nyttår.

Introduksjonspris fra kr. 379.900, -Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 10 land, og er den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.

RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige, Danmark og Finland.

27/10/2022 12:53
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.