Modellrush fra Maxus!

Denne uken avholdes Shanghai Auto Motorshow, og i den forbindelse lanserer Maxus en rekke spennende nyheter, i tillegg til å lette på sløret rundt den nye helelektriske MIFA-plattformen. RSA bekrefter at den store SUVen Maxus Euniq6 kommer til Norden mot slutten av 2021.

Shanghai Auto Motorshow ble offisielt åpnet 19 april, og har siden 1985 vært en anerkjent arena for lansering av kommende bilmodeller verden over. I den forbindelse kommer Maxus med en rekke nylanseringer som etter hvert ventes lansert for det nordiske markedet.  

Maxus har vært på det nordiske markedet siden 2018, og har på kort tid rukket å bli en solid utfordrer blant elbiler, særlig innen el-varebilsegmentet. Per i dag består det nordiske Maxus-sortimentet av 7-seteren Euniq MPV, el-varebilen e-Deliver 3, i tillegg til at el-varebilen e-Deliver 9 er rett rundt hjørnet. RSA er importør for helelektriske Maxus person- og varebiler til hele Norden, og har de siste årene hatt stor suksess i alle landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. 

Nå bekrefter RSA at helelektriske Maxus Euniq6, en stor og romslig SUV, også vil lanseres for det nordiske markedet mot slutten av 2021.  I tillegg har Maxus utviklet den helelektriske pickup-en Maxus T90, som lanseres under Shanghai Auto Motorshow i disse dagerDenne pickupen ventes lansert for det norske markedet i løpet av 2022.  

Les mer om vårt modellutvalg her. 

 

Ny helelektrisk plattform (MIFA) 

I mange år har Maxus utviklet en standardplattform for fremtidige elektriske modeller. Den nye MIFA-plattformen (Maxus Intelligent Flexible Architecture) er en fleksibel standardplattform som muliggjør elektrifisering på tvers av kjøretøytyper, som for eksempel pickup-er, varebiler, MPV-er og andre personbiler 

Den første konseptbilen basert på MIFA-plattformen ble denne uken lansert under Shanghai Auto Motorshow, og har høstet stor oppmerksomhet for bilens innovative teknologi. Utformingen på konseptbilen er inspirert av fremtiden, med designelementer inspirert av romfartøy. Se vedlagte bilder. 

 

Elbil-plattform også med firehjulstrekk 

Maxus kan bekrefte at den nye plattformen kommer med firehjulstrekk, og at flere kommende modeller innen pickup, SUV og større MPV-er vil implementeres med 4x4. MIFA utmerker seg som en ny generasjon produksjonsarkitektur, og vil være grunnmuren for kommende helelektriske Maxus-modeller. MIFA-plattformen baseres på tre ulike varianter.  

 

Om RSA  

  
RSA er en nordisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og Maxus, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.  
RSA har allerede bygget opp et forhandlernettverk for Maxus som strekker seg over alle de nordiske landene, og som stadig vokser med nye forhandlere. Les mer på rsa.no 

Om SAIC Maxus 

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2020 solgte de hele 5,6 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon. 

SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i alle de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden. Les mer om Maxus Nordics her. 

22/04/2021 06:00
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.