Maxus med software-oppdatering!

Maxus Norge melder at en software-oppdatering vil ta hånd om oppståtte utfordringer ved oppladning på ABB og Delta-hurtigladestasjoner.

Siden lanseringen av Maxus Euniq MPV på det norske markedet i november, har det vært svært stor interesse rundt den elektriske 7-seteren. Mange har lengtet etter en stor, flerbruksvennlig familiebil med sju seter som kan lades opp rett fra husveggen - til en fornuftig pris.

Maxus Euniq MPV er en svært romslig 7-seter med en kraftig elektrisk motor med 177 hk, og er den perfekte familie- og flerbruksbil for deg som ønsker å kjøre miljøvennlig og økonomisk. Legger man ned de bakerste setene har man et hav av plass til både hundebur, bagasje og alt man skulle trenge til familieturen - og dette for kun kr. 399.900, -.

I mars ble Maxus Euniq også lansert som en 2-seters varebil. Ettersom denne el-varebilen er en ombygget versjon av Maxus Euniq MPV, bevares personbil-komforten i kupeen med svært romslig plass og et moderne interiør. Den leveres med et varerom på 2,2 m3, og man kan enkelt reversere bilen til en 7-seter dersom man ønsker dette senere. Maxus Euniq 2-seter kvalifiserer til full støtte på kr. 50.000 fra ENOVA.

 

Software-oppdatering

Enkelte har opplevd oppkoblingsutfordringer på ABB og Delta-ladestasjoner ved hurtiglading av Maxus Euniq. Utfordringen har vært at bilen ikke ble koblet opp til ladestasjonen når bilen hadde under 40% gjenværende batterikapasitet. Maxus Norge var ikke klar over dette ved lanseringstidspunktet, da ladetestene på ABB og Delta-stasjonene i forkant av lanseringen ble gjennomført med høyere batterikapasitet enn 40%. Dermed slo ikke feilmeldingen ut på våre ladetester.

Maxus Norge ble gjort oppmerksom på dette, og iverksatte straks tiltak for å løse utfordringen. Den siste måneden har Maxus Norge jobbet iherdig sammen med ingeniører fra fabrikken, samt med produsentene for ladestasjonen, for å få bukt på utfordringen. Dagens gladmelding er at dette er nå løst! Etter mye testing har vi endelig klar en software-oppdatering som løser dette. Det er ikke melding om andre utfordringer med hurtiglading og vi er glade for å være i mål med denne saken.

-Vi er glade for å ha løst alle utfordringer knyttet til hurtigladning. Alle våre forhandlere mottok oppdateringskampanjen fra vår tekniske avdeling onsdag 21 april. Forhandlerne våre er ansvarlig for å kalle inn kunder til oppdateringen og vil gjøre dette fortløpende i tiden fremover, sier Bernhard Jahnsen salgssjef for Maxus Norge.

Maxus Euniq har en oppgitt ladetid fra 30-80% på 30 minutter. Det viktige med hurtiglading er ikke nødvendigvis maksimal ladekapasitet, men tiden det tar å lade bilen. Ladekurven er aldri flat og vil variere gjennom ladeøkten.

NAF utførte hurtigladetest på Maxus-Euniq MPV 24 mars i år. Der ladet bilen fra 14-82% på 37 minutter. Se bilde av ladekurve vedlagt.

23/04/2021 06:28
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.