Historisk salgsrekord for BYD i juni

BYD solgte totalt 253.046 elektrifiserte kjøretøy i juni, og setter dermed ny salgsrekord for antall solgte biler på en enkelt måned.

BYD, verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy, har nå offentliggjort sine salgstall for juni 2023. Totalt solgte BYD 253.046 elektrifiserte kjøretøy bare i juni, noe som er en økning på 88,2% sammenlignet med samme periode i fjor. Dette er ny salgsrekord for bilprodusenten for antall solgte kjøretøy på en måned.  

Av det totale salgstallet i juni er 251.685 personbiler, og personbilsalget oppnår en vekst på 95,5% sammenlignet med samme periode i 2022. 

- Disse salgstallene er et resultat av BYD sitt kontinuerlige arbeid med innovasjon og dedikasjon til å tilby førsteklasses elektriske kjøretøy som oppfyller kundenes behov, sier salgssjef i BYD Norge, Simen Wøien Christensen.  
 

Knuser rekorder første halvår - dobling av salget fra 2022 

Når salgstallene fra første halvår er summert opp, hadde BYD et totalt salg på 1.255.637 elektrifiserte kjøretøy. Til sammenligning leverte Tesla 889.015 biler første halvår. 

Dette betyr at BYD nesten dobler salget fra fjoråret, med en økning på 96% sammenlignet med første halvår 2022. Salgstallene for andre kvartal 2023 viser at det ble levert 703.244 elektrifiserte kjøretøy fra BYD.

Siden BYD gjorde sin inntreden i personbilmarkedet i 2003, har de utviklet et solid sortiment innen elektrifiserte bilmodeller. I dag er BYD verdens største produsent av elektrifiserte biler. BYD har gjennom lang tid fremmet en strategi om å utvikle både helelektriske og elektrifiserte kjøretøy, noe som har lagt et godt grunnlag for de gode salgstallene som har vært det siste året. 


Om BYD  

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.  

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.  

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.  
  
  

Om RSA  

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.  
  
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. 

06/07/2023 07:00
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.