Helt nye Maxus Euniq6 SUV: En stor, elektrisk SUV med masse utstyr til en aggressiv pris

Maxus lanserer nå en helt ny elektrisk familiebil - Maxus Euniq6 SUV. Dette er en stor, elektrisk familiebil med en imponerende utstyrspakke og et gigantisk bagasjerom. Men kanskje viktigst: bra leveringssituasjon til en svært konkurransedyktig pris. Leveringsklar fra mars 2022.

I flere måneder har det vært knyttet stor spenning rundt lanseringen av Euniq6. Maxus har holdt kortene tett til brystet rundt informasjon om bilen, og svært få detaljer har vært offentliggjort. Frem til nå. Hittil har Maxus Norge hatt den helelektriske stasjonsvognen Euniq5 i personbil-stallen, men nå får den selskap av SUV-en Euniq6 SUV.

Dette er en SUV som leverer max av alt det en familiebil bør inneholde – max bagasjerom, max utstyr, max størrelse, max teknologi – kort fortalt max el-bil for pengene.

Det er prisen som kanskje er mest oppsiktsvekkende. Alt dette leveres til en introduksjonspris fra kun kr. 369.900,- gjeldende for bestillinger før nyttår.

En stor el-SUV skreddersydd for familien

Den store familie-SUV-en har en foreløpig anslått rekkevidde fra 345-465 km (WLTP kombinert/urban) (endelig typegodkjenning er klar i slutten av november), 70kWt batteripakke, 177 hk og 310 Nm. Bilen kommer med et enormt bagasjerom på 754 liter, så plassmangel vil aldri være en bekymring. Bagasjeromsgulvet kan justeres i to høyder, alt ettersom hvilket behov man har. Bilen måler 4735mm lang, 1860mm bred og 1736mm høy. Akselavstand er på 2760mm og bakkeklaring på hele 190mm. Sammenligner man med Volvo XC60 er Euniq6 4,4 cm lengre, 11,2 cm høyere og har 286 liter større bagasjerom. Med andre ord - denne bilen er stor.

Batteriet leveres med 70kWt netto batterikapasitet. Bilen har en ombordlader på 7,2 kW for hjemmelading på WallBox, og hurtiglades fra 30-80% på 35 minutter i normaltemperaturer. Bilen leveres med CCS-ladestandard.

Utvendig leveres bilen blant annet med stort elektrisk panorama soltak, Full LED Technology og 18” aluminiumsfelger. Innvendig har bilen et gjennomført og moderne interiør, med sorte skinnseter og lekre detaljer.

Forrige uke ble bilen vist for første gang i Norden, da Maxus-forhandlere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Polen var samlet til det store arrangementet Maxus Nordic Summit på Norefjell. Foran til sammen 200 mennesker ble Euniq6 avduket med brask og bramm, og Maxus-forhandlerne fikk endelig anledning til å se bilen på nært hold. Her ble det også kjent av Euniq6 er leveringsklar fra mars 2022.

-Vi gleder oss veldig til å introdusere denne store SUV-en for det norske markedet. Vi har stor tro på at bilen vil bli en familiefavoritt, med svært romslig bagasjeplass, masse utstyr og ikke minst et flott design - og det uten at man trenger å tømme lommeboka. Vi opplever allerede stor interesse rundt bilen. Dette er bilen som skal sette Maxus på kartet som et personbilmerke, i tillegg til et varebilmerke, sier salgssjef i Maxus Norge, Bernhard Jahnsen.

Max el-bil for pengene

Videre er dette en svært godt utstyrt el-bil for pengene. Utstyrslisten inkluderer blant annet atmosfærelys i 64 ulike farger, trådløs mobillading, Apple CarPlay, elektrisk panorama soltak, Keyless GO, 6-veis justering av førersetet og et sort, lekkert interiør med moderne detaljer. I tillegg er en rekke sikkerhet- og førerassistentsystemer inkludert i den helt nye SUV-en. Den leveres blant annet med Adaptive Cruise control, 360° parkeringskamera, filskiftevarsling, blindsonevarsling, automatisk nødbremssystem, parkeringssensor foran og bak, elektronisk stabilitetskontroll og en rekke andre funksjoner.

- Hvis du skal ha en bil på denne størrelsen, er man på et helt annet prisnivå. Med Maxus Euniq6 får du en stor SUV til prisen av størrelsessegmentet under, legger Jahnsen til.

Ved kjøp før nyttår får du en max utstyrt Exclusive-pakke til en verdi av 50.000 for kr. 0,-.

Maxus Euniq6 er leveringsklar fra mars 2022, men er tilgjengelig for forhåndsbestilling hos Maxus-forhandlere allerede nå.

Om SAIC Maxus

SAIC Maxus (SAIC Maxus Automotive) er et varebilmerke som eies av det kinesiske selskapet SAIC Motors. SAIC Motor – eller Shanghai Automotive Industry Corporation – er produsenten og eieren bak SAIC Maxus person- og varebiler, og er Kinas største børsnoterte bilprodusent. I 2020 solgte de hele 5,6 millioner biler bare i Kina, og har hatt enorm vekst de siste årene. Selskapet ble grunnlagt i 1958, og har gått fra å være et tradisjonelt industriselskap til å bli en verdensomspennende leverandør av biler og mobilitetstjenester. På verdensbasis ruver SAIC Motors som den syvende største bilprodusenten, og kjennetegnes ved å være en fremoverlent produsent med fokus på utvikling og innovasjon.
SAIC Maxus ble grunnlagt i 2011, og har vært på det nordiske markedet siden 2018. Siden den gang hatt suksess i de nordiske landene, og er blant de mest solgte elektriske bilene i Norden.

Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og Maxus, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA har allerede bygget opp et forhandlernettverk for Maxus som strekker seg over alle de nordiske landene, og som stadig vokser med nye forhandlere.

15/11/2021 11:38
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.