BYD-grunnlegger på besøk i Norge

Onsdag 28. februar var det duket for storfint besøk hos RSA i Drammen da BYD-president Wang Chuanfu besøkte distributøren. BYD er verdens største elbil-produsent.

Wang Chuanfu etablerte BYD på midten av 1990-tallet, med en opprinnelig satsing på utvikling av oppladbare batterier. Han utvidet virksomheten til bilindustrien tidlig på 2000-tallet. Siden den gang har han ledet BYD til å bli verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy, og i fjerde kvartal 2023 rykket BYD opp som verdens største elbilprodusent

Onsdag 28. febraur besøkte han den norske BYD-distributøren RSA.

Besøket startet med omvisning på RSA sitt nyoppussede hovedkontor i Drammen. Wang Chuanfu og hans delegasjon på 18 i BYD sin toppledelse besøkte BYD Norge sin eksklusive butikk, delelageret og kontorene til RSA. Her gjennomførte de også møte sammen med 10 nøkkelpersoner hos RSA. 

RSA har vært distributør for BYD i Norge siden 2020, etter at Norge ble utpekt som pilotland for BYD sin europeiske satsing. Siden har BYD utvidet sin virksomhet til 13 antall europeiske land, med flere på trappene.

RSA er også distributør for BYD i Finland og Island. 

Formålet med besøket var først og fremst å diskutere BYD sin videre vekst i Norge.

-Vi har hatt et godt samarbeid med BYD i flere år, og vi har gledet oss lenge. Dette er et stort og viktig besøk for RSA, sier Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA.

Dette er første gang Wang Chuanfu er på besøk i Norge.

-Jeg er imponert over det BYD har oppnådd under hans ledelse. Måten han har bygget verdens største elbil-produsent på svært kort tid er unikt. Det er ikke uten grunn at han omtales som bilbransjens nye Henry Ford, sier Dunvold.

Han legger til at BYD og RSA har store ambisjoner for BYD sin videre vekst i Norge.

-Vi har diskutert hvordan vi kan bygge BYD til å bli et av Norges største bilmerker. Han har stor interesse for Norge som et viktig marked innen elbil-industrien. Med svært ekspansive modellplaner de neste årene, tror jeg dette bare er starten på noe som vil bli veldig stort, sier Dunvold.

I Q4 2023 solgte BYD 526.409 biler, og til sammen solgte BYD over tre millioner kjøretøy i 2023. På det kinesiske markedet er BYD det mest solgte bilmerket.

Se video fra besøket her.

Om BYD 

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner. 

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA 

RSA er en nord-europeisk bilimportør for i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark.

Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. I dag er RSA distributør for bilmerkene BYD, Suzuki, Isuzu, Maxus, JAC og KGM. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller. 

RSA har bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden.

04/03/2024 11:30
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.