BYD viser frem seks elektriske modeller på IAA 2023

BYD viser frem seks helelektriske personbiler på IAA 2023. RSA bekrefter nå to av modellene til det norske markedet i løpet av 2023.

BYD, verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy, har utvidet sitt europeiske produktsortiment i et høyt tempo siste året. Det er mindre enn to år siden BYD kom til Norge, mens resten av det europeiske markedet debuterte på Paris Motor Show 2022 med modellene BYD Han, BYD Atto3 og BYD Tang. Alle tre er nå etablerte modeller på det norske markedet.  

Denne høsten lanseres tre nye elektriske modeller for det europeiske markedet, og samtlige modeller vises frem under IAA 2023.  BYD er nå også på plass med nykommerne BYD Dolphin, BYD Seal og BYD Seal U. 

IAA er en anerkjent bilutstilling som nå arrangeres i Munchen. Årets utgave går av stabelen fra 5.-10. september. Bilutstillingen er den største i Europa, og tiltrekker seg hvert år tusenvis av besøkende fra hele verden.  

-IAA er den perfekte plattformen til å introdusere innovative og avanserte biler for det europeiske markedet. Vi gleder oss over at vi nå tilbyr et bredt spekter av elektriske og miljøvennlige biler i Europa, med innovative teknologier som tilfredsstiller og appellerer til ulike målgrupper, sier Michael Shu, administrerende direktør i BYD Europa.  

Den norske importøren RSA bekrefter nå at også BYD Seal og BYD Dolphin vil bli tilgjengelig for norske kunder i løpet av 2023. 

-Vi mener BYD Seal og BYD Dolphin er viktige steg for å utvide vår kjøpergruppe, og gi flere muligheten til å oppleve kvalitetskjøretøy fra BYD. Ved å utvide produktutvalget med disse modellene tør vi påstå at vi tilbyr et modellutvalg som passer for alle, sier Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge. 

Christensen tror dette er modeller norske kjøpere vil få øynene opp for.  

- I likhet med de etablerte modellene våre er dette biler som passer norske kjøpere bra, ettersom de tilbyr et høyt standard utstyrsnivå og gir ekte kvalitetsfølelse. Her trenger man ikke velge mellom kvalitet og pris, legger han til.  
 
 

BYD Dolphin 

BYD Dolphin er første modell ut i BYD sin nye Ocean-serie. Dolphin er en effektiv og elektrisk C-segmentmodell med høy kvalitetsfølelse og mye utstyr. Den kommer med 60 kWh netto batteripakke som gir en rekkevidde på 427 km (WLTP). I likhet med BYD Atto3, er Dolphin bygget på BYD sin nye plattform e-Platform 3.0.  

Den leveres med varmepumpe som standard, og har en toppeffekt på 88 kW under DC-lading.  

BYD Dolphin måler 4.290 mm i lengden, 1.770 mm i bredden, 1.570 mm i høyden og har en akselavstand på 2.700 mm. Setene kan deles 60:40, slik at det 345 liter store bagasjerommet kan utvides til 1.310 liter når begge seter er lagt ned.  


BYD Seal 

BYD Seal er en sporty familiebil med 4x4 og elegante designelementer. De dynamiske lave linjene gir den et sportslig uttrykk, med mange elegante designelementer som gjenspeiler Ocean-serien sitt designspråk. Designet er blant annet belønnet i den prestisjefylte iF Design Award. Den er utstyrt med en 8-i-1 elektrisk drivlinje med effektiv motor med maksimal motoreffekt på 390 kW.

Seal leveres med et 82,5 kWh stort Blade-batteri som gir en rekkevidde fra 520-570 km (WLTP). Batteriet har en maks ladekapasitet på 150 kW på DC-lading, og 11 kW på AC-lading (3-fas).  

Seal benytter BYD sitt nyeste CTB (Cell-to-body)-system, som fullt ut integrerer Blade-batteriet i hele kjøretøyets struktur og forbedrer kjøretøyets sikkerhet.  

Den elektriske nyheten drar også nytte av iTAC (Intelligent Torque Adaption Control) - BYD sitt nye system for avansert stabilitet og sikkerhetsytelse. iTAC har erstattet den tidligere måten å gjenopprette kjøretøyets dynamikk. Dette gjøres ved å redusere ytelsen med ulike reguleringsmetoder, for eksempel endringer i dreiemoment, passende reduksjon av dreiemoment eller negativ dreiemomentytelse. 


Europeisk premiere for BYD Seal U 

Den nye modellen BYD Seal U er et utspring fra BYD Seal, og vises for første gang frem for det europeiske markedet under IAA.   

BYD SEAL U er en elektrisk og allsidig SUV med romslig plass og sterke spesifikasjoner. Den gir en perfekt blanding av stilfull estetikk og intelligente opplevelser, og leverer høye nivåer av sikkerhet, komfort og praktiske egenskaper. Den kommer i to utstyrsvarianter – Comfort og Design. 

Det er ennå ikke klart når BYD Seal U kommer på det norske markedet. 


Om BYD     

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden den gang har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.     

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.     

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.     
     
     

Om RSA     

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med de nye BYD-modellene tar RSA et ytterligere skritt inn i fremtiden.  
     
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. 

22/08/2023 07:42
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.