BYD med rekordhøye salgstall i første halvdel av 2022

Med over 640.000 solgte elektrifiserte personbiler i første halvdel av 2022, har BYD satt nok en salgsrekord. Ingen andre bilmerker i verden kan vise til tilsvarende tall.

BYD har oppnådd nye salgsrekorder måned etter måned det siste året, og nå er tallene for første halvdel av 2022 offentliggjort. Tallene viser at BYD selger mer enn noensinne, med mer enn 640.000 solgte elektrifiserte personbiler første halvår. Dermed passerer salget av BYD elektrifiserte kjøretøy totalt to millioner enheter. 

I juni ble det solgt 133.762 elektrifiserte personbiler fra BYD – noe som er en prosentvis vekst på 168,8% sammenlignet med tilsvarende periode i 2021. 

Med 25.439 solgte enheter, endte sedanen BYD Han som mest solgte personbil i juni. Siden lanseringen av BYD Han i 2020 er det solgt totalt 250.000 enheter av den populære sedanen. Salget av nye BYD Yuan Plus, en C-klasse-SUV, oppnådde totalt 19.731 solgte enheter i juni. Dette er den aller første bilen som er byggetBYD sin nye e-Platform 3.0. 

BYD er kjent for å være en pioneer innen batteriteknologi og utvikling av elektrifiserte kjøretøy, og har stått i front for det grønne skiftet helt siden 2003. Selskapet uttaler at deres nyskapende teknologier, som blant annet det ultrasikre Blade-batteriet, har vært avgjørende for suksessen. Blade er standardbatteri for alle fremtidige modeller bygget på e-Platform 3.0, og regnes som å være et av bransjens tryggeste batterier. 

BYD jobber kontinuerlig med å utvikle og implementere utslippsfrie transportløsninger til byer og industrisektorer over hele verden. Etter å ha levert over to millioner elektrifiserte kjøretøy globalt, har BYD alene spart kloden for 11,2 millioner tonn CO2-utslipp. 

 

Kutter produksjonen av fossil drivlinje 

Tidligere i år kunngjorde BYD at de som første bilprodusent i verden velger å kutte produksjonen av kjøretøy med ren fossil drivlinje, og vil fremover kun fokusere på utvikling og produksjon av elektrifiserte kjøretøy. Dette er nok et skritt i retning mot å bekjempe globale klimaendringer gjennom teknologiske innovasjoner og miljøvennlige produkter. 

 

Om BYD 
 
BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, mirochips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv. 
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen. 

 
 
Om RSA 

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et  skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige, Danmark og Finland.

07/07/2022 09:25
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.