BYD med ny rekord – igjen

BYD har som første selskap i verden nå produsert fem millioner elektrifiserte kjøretøy.

Som første bilprodusent i verden har BYD nå produsert fem millioner elektrifiserte kjøretøy. Dette ble markert onsdag 09. august med stor seremoni på BYD sitt hovedkvarter i Shenzhen, hvor bil nummer 5. million rullet ut fra produksjonslinjen. 

-I dag markerer vi et historisk øyeblikk når BYD passerer fem millioner elektrifiserte kjøretøy. Vi vil benytte anledningen til å takke våre kunder og partnere over hele verden for deres tillit til våre produkter. Dette hadde heller ikke vært mulig uten våre dedikerte ansatte over hele verden, sier Wang Chuanfu, styreleder og president i BYD. 

I løpet av de siste årene har BYD opplevd en imponerende vekst. Det tok selskapet 13 år å oppnå en million produserte elektrifiserte kjøretøy. Deretter tok det 18 måneder å passere tre millioner, og i dag, bare 9 måneder senere har tallet nådd fem millioner produserte elektrifiserte kjøretøy. 

I 2010 lanserte BYD en strategi for elektrifisering av offentlig transport, og har siden levert elektrifiserte busser og taxier til over 400 byer i mer enn 70 land rundt om i verden. I juli kunngjorde BYD også planer om å etablere tre nye fabrikken i Brasil, noe som vil styrke selskapets rolle som en sterk drivkraft i bransjen.  

Etter å ha kuttet all produksjon av kjøretøy med ren fossil drivlinje i 2022, satser BYD kun på utvikling og produksjon av elektrifiserte kjøretøy. 

 

Verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy 
 
Selv om BYD er et relativt nytt varemerke i Norge, er dette verdens største elbilprodusent på verdensbasis.  

I 2022 solgte BYD et totalt over 1,86 millioner elektrifiserte kjøretøy, og fra januar til juli 2023 oppnådde salget 1,25 millioner. Denne eksepsjonelle veksten vitner om selskapets engasjement for bærekraftige transportløsninger og teknologisk innovasjon. 

I løpet av 28 år har BYD vokst til å bli et multinasjonalt høyteknologisk selskap innen fire store bransjer: elektronikk, bilindustri, ny energi og jernbane. Som en global leder innen elektrifisering, driver BYD teknologisk fremgang med en filosofi basert på innovasjon. I 2022 oversteg BYD sine utgifter knyttet til forskning og utvikling 28 milliarder NOK, en økning på 90,31% sammenlignet med året før. Per juli 2023 har BYD et forskning- og utviklingsteam som består av mer enn 90.000 ansatte. Dette har totalt resultert i 40.000 patentsøknader globalt, hvorav over 28.000 har blitt godkjent.  

Innen bilindustrien har BYD utviklet banebrytende teknologier som Blade-batteriet, DM-i Super Hybrid system, e-Platform 3.0, CTB Technology, e4 Platform og DiSus intelligent Body Control System. Dette har gjort BYD til en ledende aktør innen den globale utviklingen av grønn mobilitet. Som første produsent i verden stanset BYD i fjor all produksjon av konvensjonelle fossile drivlinjer, noe som har bidratt til økning i produksjonen av elektrifiserte kjøretøy. 

Med en imponerende vekst globalt og en stadig økende tilstedeværelse i Norge, er BYD på vei mot en enda grønnere og mer bærekraftig fremtid. 

 
Om BYD    

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.    

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.    

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.    
    
    

Om RSA    

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.    
    
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. 

11/08/2023 08:30
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.