Pressemelding BYD med europeisk storlansering i Paris

I dag, 17. oktober, åpner Paris Motor Show med pressedag, og BYD er før første gang representert. Dette markerer bilmerket sin offisielle inntreden på det europeiske personbilmarkedet. De er på plass med de elektriske personbilene BYD Han, BYD Atto3 og BYD Tang.

BYD er verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy, og er denne uken til stede på Paris Motor Show. Norge har vært pilotland for salg av BYD personbiler i Europa i over et år, med elektriske med BYD Tang – en stor familie-SUV med 7 seter som standard. I dag kjører nærmere tre tusen biler på norske veier, og mottakelsen har vært enestående.

Nå trer BYD inn i resten av det europeiske personbilmarkedet med tre elektriske personbiler – BYD Han, BYD Atto3 og BYD Tang. Alle modellene vises frem på Paris Motor Show denne uken.

RSA er i dag representert med Simen Wøien Christensen, salgssjef i BYD Norge, Frank Dunvold, administrerende direktør i RSA og Espen Kristoffersen, Commercial Director New Energy Vehicles.

Om BYD

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner.

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.


Om RSA

RSA er en nord-europeisk bilimportør og den offisielle distributøren av BYD i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de nordiske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. I dag er RSA importør for BYD person- og nyttekjøretøy i Norge, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige, Danmark og Finland.

Publisert
17/10/2022 07:43
Bilder
Andre filer
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.