BYD har signert salgs- og kjøpsavtale for ny fabrikk i Ungarn

Tirsdag 30. januar kunngjorde BYD signering av salgs- og kjøpsavtale for den kommende BYD-fabrikken i Szeged, Ungarn.

BYD kunngjorde tirsdag den 30. januar en vellykket signering av en salgs- og kjøpsavtale for den kommende BYD-fabrikken i Szeged, Ungarn.

Seremonien, som fant sted i Szeged med nøkkelrepresentanter fra både BYD og den ungarske regjeringen til stede, markerer starten på en ny og spennende fase i BYD sin omfattende satsing i Europa.

Fabrikken vil spille en sentral rolle i produksjonen av BYD-biler rettet mot det europeiske markedet. I tillegg markerer den en betydelig strategisk satsing for BYD, og er den første etableringen av et produksjonsanlegg for personbiler i Europa av en kinesisk bilprodusent.

Byggingen av anlegget vil utføres i flere faser, med målet om å være operativt innen tre år. Dette omfattende anlegget vil produsere et variert utvalg elektriske BYD-modeller og forventes å skape tusenvis av arbeidsplasser, styrke den lokale økonomien og bidra til å støtte lokale forsyningskjeder.
Den planlagte fabrikken bygger videre på BYD sin allerede sterke tilstedeværelse i Ungarn, hvor selskapet etablerte et avansert eBus-produksjonsanlegg i Komarom i 2016. 

Produksjonsanlegget i Ungarn er designet med fokus på miljøvennlighet og energieffektivitet, og vil utgjøre en nøkkelkomponent i BYD sitt globale produksjonsnettverk. Investeringen styrker BYD sitt engasjement i å lede an i den pågående utviklingen av høykvalitets elektriske kjøretøy og bærekraftig mobilitet globalt.

Siden introduksjonen på det europeiske personbilmarkedet i 2021 har BYD gjort betydelige fremskritt i å styrke sin tilstedeværelse. De har etablert et nettverk bestående av 230 butikker i 19 europeiske land.Om BYD   

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.   
Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.  
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.

Om RSA   

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, har selskapet tatt et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.   

RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden.

02/02/2024 08:27
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.