BYD befester sin posisjon som verdens største produsent av elektrifiserte kjøretøy - Tesla på andre plass

I 2022 rapporterte BYD en årlig omsetning på 424.061 milliarder RMB, som tilsvarer over seks hundre milliarder norske kroner. Dette gir en prosentvis økning på 96,2% sammenlignet med året før, og alle hovedindikatorer nådde rekordhøyder - måned etter måned.

Onsdag 2. august ble den anerkjente Fortune Global 500 for 2023 offentliggjort. Fortune Global 500 er en årlig rangering av de 500 største selskapene i verden målt etter brutto omsetning. Listen blir satt sammen og offentliggjort årlig av det amerikanske økonomitidsskriftet Fortune, og årets liste rangerer BYD til en 212. plass. Den globale lederen innen grønn teknologi har dermed klatret 224 plasser sammenlignet med fjoråret, og er dermed det kinesiske selskapet med raskest vekst på listen. 

Totalt ble det solgt over 1,86 millioner elektrifiserte kjøretøy (NEV) fra BYD i 2022, noe som var en økning på 155,1% sammenlignet med 2021.  

Fra januar til juli 2023 hadde BYD et totalt salg på 1.255.637 elektrifiserte kjøretøy. Dette bekrefter selskapets posisjon som verdens ledende produsent av elektrifiserte kjøretøy. Til sammenligning leverte Tesla 889.015 biler første halvår.   

I juli solgte BYD 261.105 elektrifiserte personbiler, og BYD overstiger dermed totalt 4,8 millioner solgte biler globalt. 

Storsatsing på teknologisk innovasjon 

I løpet av 28 år har BYD vokst til å bli et multinasjonalt høyteknologisk selskap innen fire store bransjer: elektronikk, bilindustri, ny energi og jernbane. Som en global leder innen elektrifisering, driver BYD teknologisk fremgang med en filosofi basert på innovasjon. I 2022 oversteg BYD sine utgifter knyttet til forskning og utvikling mer enn 28 milliarder NOK, en økning på 90,31% sammenlignet med året før. Per juli 2023 har BYD et forskning- og utviklingsteam som består av mer enn 90.000 ansatte. Dette har totalt resultert i 40.000 patentsøknader globalt, hvorav over 28.000 har blitt godkjent. 

Innen bilindustrien har BYD utviklet banebrytende teknologier som Blade-batteriet, DM-i Super Hybrid system, e-Platform 3.0, CTB Technology, e4 platform og DiSus intelligent Body Control System. Dette har gjort BYD til en ledende aktør innen den globale utviklingen av grønn mobilitet. Som første produsent i verden stanset BYD i fjor all produksjon av konvensjonelle fossile drivlinjer, noe som har bidratt til økning av produksjonen av elektrifiserte kjøretøy. 

I 2010 lanserte BYD en strategi for elektrifisering av offentlig transport, og har siden levert elektrifiserte busser og taxier til over 400 byer i mer enn 70 land rundt om i verden.  

Samtidig har BYD sine elektrifiserte personbiler blitt introdusert i 54 land og regioner. I 2021 ble Norge annonsert som pilotland for det europeiske markedet, og lanserte BYD Tang med stor suksess. 

 
Om BYD   

BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. BYD strekker seg nå over fire bransjer – bil, elektronikk, energi og jernbanetransport. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 70 land og regioner.   

Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. BYD er den eneste produsenten i verden som også produserer batterier, microchips, batteristyringssystemer og den elektriske motoren selv.   

BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen.   
   
   

Om RSA   

RSA er en nord-europeisk bilimportør i 12 land, og er den offisielle distributøren av BYD personbiler og nyttekjøretøy i Norge, Finland og Island, og importør for BYD nyttekjøretøy i Sverige og Danmark. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i mange markeder. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller.   
   
RSA har allerede bygget opp et BYD-forhandlernettverk som strekker seg over hele Norden. 

04/08/2023 07:25
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.