BYD – verdensledende “eMobility-pioner"

BYDs komplette eMobility-plattform sammen med 26 års erfaring innen utvikling av batteriteknologi, vil gjøre BYD Tang til en solid utfordrer på det norske markedet.

Selv om BYD er et relativt nytt navn på det norske bilmarkedet, er BYD faktisk en av verdens ledende produsenter av elektriske kjøretøy. Siden oppstart i 1995 har BYD utviklet seg til å bli en global eMobility-pioner, noe som vil legge grunnlaget for å bygge merkevaren BYD her til lands.

Med 26 års erfaring innen utvikling av elektriske batterier, har BYD vokst til å bli en komplett tilbyder av e-Mobility-løsninger som inkluderer egne drivlinjesystemer, oppladbare batterier, motorstyringsystemer og egne IGBT (Isolerte Dobbelpolete Transistorer) kraftledere.

BYD ultrasikkert Blade-batteri  

RSA ble i 2020 importør for BYD på det norske markedet, og har sammen med bilprodusenten utviklet en komplett strategi for bilsalg, ettermarked og delesalg gjennom sitt forhandlernettverk. RSA har mange års erfaring innen bilimportog vil med sitt forhandlernettverk på over 40 forhandlere allerede i år sette BYD på kartet. 

Norge er første marked i Europa til å importere elektriske person- og varebiler fra BYD. Første personbil ut er syv-seteren BYD Tang, som forventes å bli en sterk konkurrent på det norske el-SUV-markedet. Hittil er om lag 500 biler forhåndsolgt, og bilen har høstet stor oppmerksomhetBYD Tang er fullspekket med innovativ teknologi og sterke spesifikasjoner, og er en utmerket familie-SUV med helelektrisk kraft.  

I tillegg leveres Tang med det banebrytende elbil-batteriet Blade, som tar sikkerhetsstandarden blant batterier et skritt lenger. På grunn av sin optimale struktur økes plassutnyttelsen av batteripakken med over 50% sammenlignet med konvensjonelle litium-jernfosfat-batterier.  

BYD Tang leveres med batterikapasitet på 86,4 kWt og akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,6 sekunder. De første kundebilene ventes levert på sensommeren. 

BYD - totaltilbyder for grønn transport  

Siden BYD gjorde sin inntreden i personbilmarkedet i 2003, har de utviklet et solid sortiment innen NEV-markedet (New Electric Vehicles). Etter lanseringen av verdens første Plug-in-hybridbil i 2008, har BYD solgt hele 970 000 energibiler over hele verden. Som følge av dette har BYD blitt rangert som Kinas største elbil-produsent åtte år på rad 

BYD har etablert seg på i det internasjonale EV-markedet blant annet ved å knytte partnerskap til noen av bilindustriens ledende produsenter, som inkluderer blant annet Toyota Corporation og Daimler AG. 

BYD har utviklet en markedstrategi de kaller “7+4”. Dette går ut på å designe og produsere helelektriske kjøretøy for syv konvensjonelle transportmarkeder sammen med fire unike off-highway”-sektorer.  

I dag er BYD til stede i 300 byer og i over 50 land, og har til sammen levert over en million elektrifiserte biler på verdensbasisBYD hatt særlig suksess innen buss-segmentet, og er nå godt etablert som en av verdens ledende el-buss-produsenter. Blant annet er mange av Ruters busser i Oslo levert av BYD. 

BYD jobber kontinuerlig med å utvikle og implementere utslippsfrie transportløsninger til byer og industrisektorer over hele verden. Etter å ha levert nærmere en million elektrifiserte kjøretøy over hele verden, har BYD alene spart kloden for seks millioner tonn CO2-utslipp - noe som tilsvarer planting av mer enn 502 millioner trær. 

“Selv om BYD er et relativt nytt navn i det norske personbil-markedet, er selskapet faktisk en pioner innen eMobility og en veletablert bilprodusent på internasjonalt nivå, sier BYD Europas administrerende direktør, Isbrand Ho. “Jeg er overbevist om at BYD Tang er en SUV som vil bli en solid utfordrer på det norske markedet, med sin suverene ytelse og lange utstyrslisteVed å tre inn i Norge med RSA som importør, har vi en utmerket plattform å bygge en solid merkevare på”, legger han til.  

Om BYD 

 
BYD Company Ltd. er et av Kinas største privateide foretak. Siden oppstart i 1995 har selskapet utviklet seg raskt med solid ekspertise innen oppladbare batterier og bærekraftig utvikling. Siden har BYD utvidet sine fornybare energiløsninger globalt, og har nå virksomhet i over 50 land og regioner. Opprettelsen av et Zero Emissions Energy Ecosystem – som består av rimelig solenergiproduksjon, pålitelig energilagring og banebrytende elektrifisert transport, har gjort BYD til en ledende aktør i energi- og transportbransjen. 
BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzen. 

Om RSA 

 
RSA er en nordisk bilimportør med hovedkontor i Norge. Som et privateid selskap med historie helt tilbake til 1936, har RSA utviklet sterke merkevarer i de skandinaviske markedene. Med samarbeidet mellom RSA og BYD, tar selskapet nå et ytterligere skritt inn i fremtiden for bilindustrien, med implementeringen av den helelektriske serien av nåværende og fremtidige modeller. 
RSA og BYD Norge har allerede bygget opp et forhandlernettverk som strekker seg over hele landet, og som stadig vokser med nye forhandlere. 

14/04/2021 08:00
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.