BYD: Tang EV - en SUV for en ny æra

RSA og BYD viser i dag nye BYD Tang EV på et event i Oslo, som markerer starten på en europeisk introduksjon av firehjulstrekkeren BYD Tang.

Produksjonen av BYD Tang EV med spesifikasjoner for det europeiske markedet starter i november 2020, med levering til kunde i januar 2021.

Lanseringen av BYD Tang EV representerer et stort steg for bilprodusenten, som satser for å få et fotfeste i en bransje med stor konkurranse, i en tid hvor restriksjoner i forbindelse med COVID-19 sakte men sikkert reduseres. Med kombinasjonen av moderne design og state-of-the-art-teknologi og særdeles konkurransedyktige spesifikasjoner, vil BYD raskt posisjonere seg for en europeisk ekspansjon.

BYD er også svært fornøyd med å annonsere at RSA blir importør med ansvar for salg, service- og delehåndtering for eletriske varebiler og kommersielle biler fra BYD. Med en range som strekker seg fra elektriske eTP3, 7,5t varebil og 19t lastebil til terminaltraktor.

Med 100 % utslippsfrie, full-elektriske busser har BYD allerede blitt et kjent merkenavn for elektrisk persontransport i skandinavia og europa.

Gjennom sine over 80 år har RSA gjentatte ganger bevist at de kan støtte og bygge opp merkevarer i Norge og norden. RSA har allerede etablert et forhandlernettverk med 20 strategiske punkter for å håndtere både personbil og kommersielle kjøretøy fra BYD.

RSA har også bygget opp et solid rykte på ettermarkedstjenester og delehåntering med høy servicegrad, for å overgå kundenes forventinger til salg, service og deleleveranser.

“Vi er utrolig glade for å lansere Tang EV i Norge,” sier Isbrand Ho, Managing Director, BYD Europe, “Vår nye SUV er et uttrykk av både Kinesisk kultur og kompetanse på batterielektriske kjøretøy. Vi ser frem til et langt og suksessfylt samarbeid med RSA,” sier han, “Sammen er vi overbeviste om at kundene vil se styrken i vårt kombinerte produkt- og servicetilbud.”

“Vi deler Isbrand sin entusiasme for denne fantastiske nye SUV`en og lanseringen på det norske markedet,” sier Frank Dunvold, Adm. Dir. i RSA, “og vi er stolte av å ha merkevaren BYD i vår portefølje av ledende bil- og varebilmerker.

«Vi er sikre på at Tang EV sine spesifikasjoner appelerer til krevende og erfarne elbil-kunder i Norge.»

 

BYD Tang EV firehjulstrekk

- Rekkevidde: 500km (NEDC)

- 0-100km/t: 4.6 sekunder

- Ladetid: 30-min fra 30% til 80%

- Firehjulstrekk med 2 kjøremoduser

Performance

Et batteri på > 82,8 kWt sørger allerede for aksellerasjon fra 0-100 km/t på utrolige 4.6 sekunder, og 500 km rekkevidde. Disse ytelsene vil oppgraderes ytterligere når 2020-modellen av Tang EV utstyres med BYD sitt nye Blade Battery. En hurtiglading på kun 30 minutter vil øke rekkevidde fra 30% til 80%.

Tang EV kommer med BYD sitt nye Battery Thermal Management System, som garanterer optimale batteriytelser uavhengig av klima, og som sørger for lang batterilevetid.

Blade Battery

Etter flere års utvikling lanserte BYD sitt Blade Battery i mars i år. Dette markerer en fundamental steg når det gjelder ytelser, og også sikkerhetsaspektet for en hel elbil-bransje. En av sikkerhetstestene batteriet er utsatt for, hvor det ble skutt spiker gjennom selve batteriet, målte man en overflatetemperatur på kun 60 grader.

Batteriet har også blitt usatt for tester på hele 300 grader, uten at det resulterer i verken brann eller eksplosjoner.

Teknologi

BYD Tang EV er spekket med høyteknologisk utstyr, som for eksempel 360º parkeringskamera, fjernstyrt parkering/kjøring via nøkkel (keyless entry og start), og trådløs lading for mobile enheter.

Sikkerhet er også i høysete gjennom hele designprosessen, Tang EV har hele 15 aktive og passive sikkerhetssystemer som for eksempel nivå 2 ADAS-systemer (Advanced Driver Assistance System). Dette inkluderer blant annet Adaptive Cruise Control, blindsonevarsling, filskiftevarsling, kollisjonsvarsling og automatisk nødbrems.

Komfort

SUVen Tang EV har klasseledende komfort; elektriske justerbare forseter som er både ventilerte og oppvarmede, med memory-funksjon.

Et stort panoramaglasstak sørger for mye naturlig lys i kupeen, samt LED-belysning som kan justeres i 31 forskjellige fargetoner sørger for behagelig belysning når mørket senker seg.

OM BYD

BYD Company Ltd. er et av de største privateide selskapene i Kina. Siden stiftelsen i 1995, har selskapet raskt utviklet ekspertise i oppladbare batterier, og har blitt en tydelig stemme innen bærekraftig utvikling. BYD har utvidet sin tilstedeværelse i det globale markedet for fornybare energiløsninger, med over 50 land og regioner. Med Zero Emissions Energy Ecosystem, som består av rimelig solkraft, løsninger for energilagring og klasseledende elektriske transportløsninger, har BYD utviklet seg til å bli bransjeledende i energi- og transportsektoren. BYD er notert på børsene i Hong Kong og Shenzhen. Mer informasjon om selskapet finnes på http://www.byd.com.

30/06/2020 15:00
Kontakt oss
Fyll inn skjemaet og vi kontakter deg så fort vi kan.
Skjemaet er ikke fullstendig utfylt.
Hva kan vi hjelpe med?
Når ønsker du hjelp?

Vi deler ikke din e-post med andre og du vil kun motta informasjon fra forhandleren du ønsker kontakt med. Du kan lese mer om vår personvern-policy her.